Beste Erewachter,

beste ouders en sympathisanten


Welkom bij KSA OLV Erewacht! Een toffe jeugdbeweging voor alle jongens van 6 tot 15 jaar (maar daar hoeft het nog niet te stoppen) waar kamp, spel en avontuur centraal staan!


Via deze weg willen wij u een beetje meer op de hoogte brengen van de werking van KSA OLV Erewacht. Wij beseffen ook wel dat deze website nooit de volledige jeugdbeweging kan schetsen, want daarvoor moeten jullie gewoon komen, maar we proberen u via deze weg toch zo goed mogelijk in te lichten!


Natuurlijk kan u steeds de leiding aanspreken mocht u vragen hebben rond onze

werking. Zij staan steeds paraat om u te helpen en op weg te wijzen. Samen met u willen wij van dit KSA-jaar een leuk, avontuurlijk, maar vooral speels jaar maken. Af en toe laten wij misschien ergens een steekje vallen, want ook voor ons is dit een continu proces van leren en bijleren. Toch kunnen wij garanderen dat onze leiders er iedere zaterdag met volle moed terug tegenaan willen gaan. Elke zaterdag proberen ze uw zoon een onvergetelijke dag te bezorgen.


Wij beseffen maar al te goed dat wij een hele verantwoordelijkheid hebben, maar wij hopen dat wij uw vertrouwen mogen genieten om samen te werken aan waarden en normen binnen onze KSA. Wij proberen uw zoon zijn blik te verruimen en zijn bagage te vergroten.

Bij de Jongpiepers (onze jongste groep) is dit vooral nog gefocust op het samen spelen en het samen ontdekken, maar bij de oudere bannen is het meer gericht op het zelf realiseren.

Wij bieden uw zoon een veilige thuishaven om op eigen niveau en volgens eigen kunnen zichzelf te ontwikkelen en zich in een groep thuis te voelen. Dit loopt zeker niet altijd van een leien dakje, maar wij zien dit als een uitstekende leerschool voor zowel jong en oud!


Geef af en toe uw leiding een schouderklopje, want dat verdienen ze zeker! Maar durf hen ook te vertellen als u ergens niet volledig mee akkoord bent. Ze zullen samen met u naar een oplossing zoeken en naar de toekomst toe hieraan blijven werken.


Indien u toch met een groter probleem zit, kan u altijd terecht bij de bondsleider. U vindt hem elke zaterdag wel op de lokalen, maar hij is ook bereikbaar via e-mail of in dringende nood zelfs via GSM. Aarzel alleszins niet om contact met ons op te nemen. Zo kunnen problemen

worden verholpen voor ze escaleren en hebben uw zoon, uzelf als de leiding er een beter gevoel bij.


Veel plezier en welkom bij KSA Erewacht!